Bezoek de Nes

Met de fiets

De fiets is onmisbaar in Amsterdam, maar je moet deze natuurlijk wel kwijt kunnen wanneer je de Nes bezoekt. Het liefst zonder dat anderen daar last van hebben. Het Nesplein staat meestal vol met fietsen, ook buiten de fietsvakken, waar ze worden weggehaald door de Gemeente. Daarom geven we je op deze pagina wat handige tips om je fiets te parkeren rondom de Nes.

  • Aan de nietjes langs de Grimburgwal
  • In de fietsenrekken op het Rokin
  • Muntplein: op de fietsboot aan de Singel ter hoogte van nr. 471 (5 min lopen)
  • Reguliersdwarsstraat 97H: Fietspunt Pathé de Munt – bewaakt! (5 min lopen)
Meer fietsplekken medio 2018

Medio 2018 komen er nieuwe plekken om je fiets te parkeren in Amsterdam.

  • Ondergrondse fietsgarage Vleeshal (ingang aan de Sint Pieterspoortsteeg)
  • Ondergrondse fietsgarage Beursplein, achter de Bijenkorf

Hoe de fietsenstalling in de Vleeshal wordt ingericht, is nog niet zeker. In eerste instantie zullen deze plekken voor bezoekers van Hudson’s Bay zijn. Binnenkort hopen we duidelijkheid te krijgen over eventuele bewonersplekken en plekken voor theater/horeca bezoekers aan de Nes.

Met het openbaar vervoer

Vanaf Centraal Station

Halte Dam/Raadhuisstraat (5 minuten)

Trams 1, 2, 5, 13, en 17 en buslijnen 170, 172 en 174 stoppen achter het Paleis op de Dam bij de halte Dam/Raadhuisstraat. Loop om het Paleis heen richting Hotel Krasnapolsky. Voorbij het Monument op de Dam ga je rechtsaf de Nes op.

Trams 4, 9 en 24 stoppen op de Dam. Loop richting Hotel Krasnapolsky en ga voorbij het Nationaal Monument op de Dam, rechtsaf de Nes op.

Vanaf metrohalte Nieuwmarkt

Metro’s 51, 53 en 54. Neem de uitgang Nieuwe Hoogstraat en loop in westelijke richting naar de Damstraat. Ga aan het eind van de Damstraat linksaf de Nes op.

Let op: in de zomer rijdt metro 51 een groot aantal avonden na 20.30 uur niet tussen haltes Spaklerweg en CS. Lees meer over deze omleiding.

Vanaf het Leidseplein

Trams 1, 2 en 5 richting Centraal Station, zie halte Dam/Raadhuisstraat.

Met de auto

Gezien de toenemende drukte in de stad, is het aan te raden om met het OV naar de Nes te komen. Pak je toch de auto, houd dan rekening met plotselinge omleidingen en hoge parkeertarieven.

Parking Centrum Oosterdok

Adres
Oosterdoksstraat 150
1011 DK Amsterdam
020-4203381

OV naar de Nes: 15 minuten (Tram 4, 9 vanaf CS)
Lopen: 20 minuten via Rokin

Tarieven
Tarief tot 5 uur parkeren: € 5,- p/u
Tarief langer dan 5 uur parkeren: € 15,- per dag.

Parking Centrum Oosterdok is relatief goedkoop vergeleken bij overige parkeergarages in Amsterdam. Zeker wanneer je langer dan 5 uur parkeert, dalen de kosten per uur.

Tussen 06.00 en 21.00 uur betaal je voor de eerste 5 uur parkeren € 1 per 12 minuten. Na 5 uur (tot 24 uur parkeren) valt het parkeertarief automatisch terug naar een vast bedrag van €15. Na elke 24 uur parkeren wordt deze cyclus herhaald.
Parkeer je tussen 21.00 en 6.00 uur, dan betaal je € 1,- per uur.

Bij verlies van je parkeerkaart, betaal je € 25,- per dag.

Voor meer informatie ga je naar de website van Parking Centrum.

Parkeergarage Q-park Bijenkorf

Adres
Beursstraat 15,
1012 JW Amsterdam
0900-4466880

OV naar de Nes: nvt
Lopen: 5 minuten

Tarieven
Tarief: +/- €6,- per uur

Goed om te weten: Door wegwerkzaamheden bij de Vijzelstraat/Muntplein is Q-Park Bijenkorf niet vanuit deze richting bereikbaar. De parkeergarage is wel te bereiken via de S112 en vervolgens de Wibautstraat tot de Stopera. Hierna volg je de borden richting Bijenkorf.

Alternatief: Q-park Nieuwendijk, Nieuwezijds Kolk 18
Een alternatief is om te parkeren aan de Nieuwezijdse Kolk. Vanaf daar loop je in 10 minuten, via de Dam naar de Nes. Bij deze parkeergarage kun je online een parkeerplek reserveren.

Raadpleeg voor openingstijden en tarieven de website van Q-park.